Kipsi Helsinki

Kipsi Helsinki on kipsiin erikoistunut käsityöläisyritys. Suunnittelemme, valmistamme ja asennamme korkealuokkaisia kipsielementtejä koteihin, kartanoihin, julkitiloihin ja loistoristeilijöihin.

Teemme kaikki kipsityöt aina käsityönä maailman puhtaimmaksi luokitellusta Pariisin kipsistä. Valmismalliemme lisäksi teemme mittatilauksena erilaisia kipsiratkaisuja pienistä koristeista näyttäviin katto- ja seinäelementteihin.

Luomme uusia innovatiivisia ratkaisuja yhteistyössä arkkitehtien, sisustussuunnittelijoiden ja muotoilun ammattilaisten kanssa.

Tutustu kipsitöihimme galleriasivuillamme!

Kipsimestarin tarina

Kipinä kipsialaa kohtaan syttyi 2000-luvun alussa, kun tapasin ranskalaisia kipsialan ammattilaisia Helsingin telakalla. Vuotta myöhemmin isäni oli lomalla Nizzassa ja mainitsi paikalliselle julkisivuremonttia tekevälle kipsimiehelle kiinnostuksestani. Selvisi, että mies toimi paikallisen ammattikorkeakoulun opettajana. Kaksi kuukautta myöhemmin opiskelin alaa Nizzassa.

Ranskassa on pitkät perinteet kipsitöistä, ja Pariisin lisäksi Etelä-Ranskassa kipsirakentaminen on todella yleistä. Ranskassa käytetään lähes 200 vuotta vanhaa tekniikkaa, joka toimii edelleen. Siellä ei karsita laadusta, kestäviin materiaaleihin panostetaan ja alan ammattilaisilta vaaditaan kovaa osaamista.

Kipsirakentajaksi ei tulla vuodessa. Oppiminen vaatii paljon toistoa. Kipsimassan sekoittaminen tehdään näppituntumalla, ei mittoja laskemalla. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä.

Opiskelin käytännön kipsityön lisäksi taidehistoriaa tyylisuuntineen, geometriaa, sisustussuunnittelua ja kuvaamataitoa. Näitä kaikkia tarvitaan tässä ammatissa.

Kipsi materiaalina kiehtoi: sen mahdollisuudet, luonnollisuus ja kestävyys. Kipsi taipuu joka muotoon.

Kahden vuoden oppisopimuskoulutuksen ja kahden lisätyövuoden jälkeen perustin oman yritykseni, AAA Decorationin, josta tuli vuonna 2014 Kipsi Helsinki. Suomessa kipsialalla toimii vain muutamia tekijöitä ja osaamiselle on kysyntää. Koska täällä ei kouluteta kipsimestareita, olen töiden lisäännyttyä kouluttanut lisää osaajia itse.

Tutustu muihin Kipsi Helsingin työntekijöihin.

TAVOITTEEMME

Haluamme antaa asiakkaille aina parhaan mahdollisen lopputuloksen, vaikka se vaatisi ylimääräisiä tunteja. Yrityksenä haluamme vaalia kipsityön ikiaikaisia perinteitä ja syventää osaamista. Kehitämme ja luomme uusia ratkaisuja kipsirakentamiseen ja  sisustamiseen.

Kipsi Helsinki mediassa

Lue koko artikkeli tästä
Lue koko artikkeli tästä